vakantie USA 2010

paradise valley
paradise valley

2 jaar na onze cattledrive in 2008 zijn Ingrid en ik in 2010 weer terug geweest naar Montana.

 

We hebben de afgelopen jaren regelmatig contact gehouden met diverse mensen uit Montana die we

via de paarden (Coco en Lena) kennen en het leek ons leuk om een vakantie te combineren met een bezoek aan onze "Montana vrienden".

Na een lange vlucht (2 x overstappen) kwamen we op 22 augustus aan in Billings.

Eerst maar onze huurauto ophalen en het hotel zoeken in het donker, gelukkig hadden we ons navigatiesysteem bij ons.

De volgende dag zijn we op weg gegaan naar Livingston. Daar hadden we afgesproken op het landgoed van Jean (een vriendin van Jackie, waar ik Coco van gekocht heb in 2008) om een buitenrit te gaan maken.

Jean woont met haar man David in "Paradise Valley". Deze naam doet de plek absoluut eer aan. Het is daar werkelijk onbeschrijfelijk mooi. Jean heeft prachtige Quarters en heeft daarnaast een aantal Morgans.

Billi, een andere vriendin van Jackie was ook mee en zij heeft bij de FBI gewerkt.

Ze had haar pistool meegenomen!!? want, Tja,er schijnen daar dus beren los te lopen.

We zijn op pad gegaan en hebben ruim 4 uur lang mogen genieten van de prachtige omgeving. Het was echt super gezellig, alsof we elkaar iedere week zien. Ineens lichte paniek.....niet ver van ons vandaan liep een berenjong...maar waar is de moeder?? Billi was gelukkig in de buurt,maar vergewiste ons ervan dat ze slechts 1 schot zou kunnen lossen vanaf het paard waar ze opzat, dus die moest dan meteen raak zijn.

Gelukkig ging het jong al snel de andere kant op en hoefde er niet geschoten te worden, ha ha.

Halverwege hebben we de paarden aan een boom vastgebonden en hebben we heerlijk geluncht,boven op een prachtige bergtop. Onverwachts werden we gevraagd te blijven logeren die avond.

We konden in het gastenverblijf (werkelijk prachtig) overnachten en 's avonds zijn we getrakteerd op een homemade American dinner. 's-Morgens nog met zijn allen ontbeten en toen gingen we weer op pad.

Vakantieverblijf Paradise Valley